logo

25 anys a La Vanguardia

Avui fa 25 anys que treballo a La  Vanguardia

Ha estat un llarg camí on no tots els somnis s’han fet realitat, i on avançar s’ha fet més difícil del que jo imaginava. Encara després de tant de temps segueixo lluitant -no sóc l’única- per fer respectar els drets cada cop més malmesos dels que ens anomenem fotoperiodistes.

Tenia la innocent idea de què les persones amb estudis, cultes i ben informades, per força havien de ser més empàtiques, més solidàries i més valentes. No és així, en tots aquests anys he pogut comprovar que l’egoisme, l’enveja i el despotisme també poden ser il·lustrats… però no em queixo, perquè pel meu camí també han transitat bones persones, excel·lents companys que m’han fet somriure: la millor benzina per seguir endavant!

 

Arrivada del dream team del F.C. Barcelona després d’aconseguir la primera Champions. 1992 Foto: Salvador Sansuán

DCIM101GOPRO

Fotografiant les obres de la Sagrada Família. 2015 Foto: Joan Sánchez

 

L’accident d’aquell maleït 28 d’octubre del 92 anant a cobrir una notícia a Vic va marcar un abans i un després en la meva vida, deixant cicatrius difícils de curar. Trist balanç: 1441 dies de baixa, 22 operacions, 208cm. de cicatrius i unes quantes seqüeles, la més dura de pair va ser saber que no podria engendrar un fill. Tot aquest patiment va fer que els meus cabells es tornessin grisos, però no pas la meva mirada que frisava per copsar un cop més tot el que passava al meu voltant. Des aleshores el anys han passat volant, i malgrat tot he de dir que el balanç sempre és positiu. Gràcies a tot@s els/les que m’heu fet costat en aquesta aventura… continuem!!!

 

FOTO: ROSER VILALLONGA - BARCELONA/ 09.06.2011 -  SOPAR DE FOTÒGRAFS AL XIRINGUITO DEL ESCRIBÀ A LA PLATJA DEL BOGATELL.

Sopar de fotoperiodistes. Barcelona 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Share

2 Responses

  1. He tenido el placer de trabajar con Roser en el proyecto solidario para los refugiados tibetanos de India y Nepal: “Tibet al cor”. Además de una profesional como una casa y una mujer valiente ante las adversidades, Roser es una fotoperiodista que no sólo captura imágenes de la actualidad. Enfoca también su mirada em realidades que posiblemente nunca lleguem a ser portada, pero a las que ella dedica su pasión y saber hacer para mostrar, con amor, que hay belleza incluso en las situaciones más duras. O en las mas sencillas… Felicidades Roser! Por tu trabajo y por tu gran corazón.

Deja tu comentario

Your email address will not be published. Required fields are marked *